Tässäpä yksi ohje yllätysvieraiden varalle. Nopea valmistaa, aineet vain sekaisin, vuokaan ja suoraan uuniin. Tämän piirakan voi myös pakastaa, ja voin jopa sanoa, että parempaa tämä on pakastuksen jälkeen;).
Lämmitetään uuni 200°.
Pohja: 150 g voisulaa
3 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
Sulatetaan voi ja mitataan muut aineet joukkoon ja sekoitetaan.
Pohjataikina on valmis.
Taputellaan tasaiseksi foliovuokaan (halkaisijaltaan 24cm)
Huomioi, että reunat jätetään paksummaksi kuin pohja.
Täyte: 3 dl jäisiä mustikoita
1 prk kermaviiliä
1 kanamuna
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Lisätään mustikat pohjan päälle ja valmistetaan täyte:
Sekoitetaan kaikki aineet sekaisin ja kaadetaan jäisien mustikoiden päälle.
Laitetaan uuniin keskitasolle n. 25-30 min . That's right ja eiku vaan syömään :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti