Ohje:
200 g voita
200 g appelsiinisuklaata
2 rkl tuorepuristettua appelsiinimehua
3 kananmunaa
3 dl sokeria
1 tl vaniliasokeria
4 rkl kaakaojauhetta
2 rkl siirappia
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Paperoidaan irtopohjavuoka (Ø 24 cm) ja voidellaan reunat.
Sulatetaan voi ja suklaa kattilassa, lisätään appelsiinimehu seoksen sekaan.
Vatkataan munat, sokeri, vaniliasokeri, kaakaojauhe ja siirappi ilmavalle vaahdolle.
Lisätään vehnäjauhot ja leivinjauhe seoksen päälle ja käännellään ne munaseoksen joukkoon kaavimen avulla. Lisätään suklaavoiseos ja sekoitetaan se varovasti taikinan joukkoon.
Kaadetaan taikina vuokaan ja paistetaan uunin keskitasolla n.25-30 minuuttia 175º, Kakku saa jäädä hieman kosteaksi sisältä, eli jos sitä kokeilee keskeltä hammastikulla yms. tikkuun saa tarttua hieman taikinaa.
Annetaan kakun jäähtyä ja irrotetaan se vuoasta.
Päälle:
4 dl kermaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti