Pohja:
8 kananmunaa
4 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vatkataan kananmunat ja sokeri kuohkealle vaahdolle ja lisätään muut aineet seoksen sekaan ja sekoitetaan varovasti sekaisin esim. kaavimella. Jaetaan taikina kolmeen samankokoiseen (Ø n. 24-26 cm) leivinpaperoituun irtopohjavuokaan ja paistetaan uunin keskitasolla 225º noin 7-10 minuuttia. Jäähdytetään pohjat ja kumotaan ne nurinpäin pöydälle.
Mansikkamousse:
3 dl kermaa
200 g vaniliatuorejuustoa (maustamatonkin käy)
2-3 dl mansikkasurvosta
(sokeria)
Vatkataan kerma vaahdolle. (Voit vatkata samalla jo 6 dl kermaa ja jakaa vaahdon puoliksi, toinen mansikka- ja toinen suklaamousseen.) Lisätään vaahtoon vaniliatuorejuusto ja sekoitetaan. Lopuksi lisätään mansikkasurvos ja sekoitetaan sekaisin. Maustetaan sokerilla jos tarve. Laitetaan seos jääkaappiin odottamaan.
Suklaamousse:
n. 120 g suklaata
3 dl kermaa
200 g vaniliatuorejuustoa (maustamatonkin käy)
Sulatetaan suklaa ja vaahdotetaan kerma. Sekoitetaan tuorejuusto ja jäähtynyt suklaa kerman joukkoon ja vatkataan sekaisin.
Kostutus:
n. 1 dl mehua yms.
(Muita täytteitä):
mansikkasurvosta
banaania
Täytetään täytekakku. Kostutetaan 1. pohja ja levitetään toinen mousse (ja mansikkamurska) pohjan päälle. Nostetaan toinen pohja moussen päälle ja kostutetaan se. Levitetään toinen mousse pohjan päälle (+hienonnettu banaani). Nostetaan kolmas pohja päälimmäiseksi ja kostutetaan se.
Päälle:
4 dl kermaa
Vatkataan kerma kovaksi vaahdoksi ja levitetään se kakun päälle.
Koristelu:
sokerimassaa
tai
suklaata
tai
karkkeja
yms.
Itse tein koristeeksi sokerimassasta kukkia, mutta suklaarouhe yms. oisivat ajaneet juuri saman asian.
Täytyy myöntää, että kakku oli erittäin herkullista. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti