Tämä ohje on mitattu grammoina ja jatkossakin täällä blogin puolella vilahtelee ohjeita, joiden raaka-aineet on mitattu grammoina eikä desilitroina. Tämä johtuu yleisimmin siitä, että leivonnainen on tarkka tehdä ja määrät pitää mitata tarkasti. Tällä ohjeella tulee kolme pientä suorakulmion mallista vuokakakkua:
500 g pehmennettyä voita
750 g sokeria
8 kananmunaa
800 g vehnäjauhoja
6 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliasokeria
1 dl vettä
300 g suklaata
Päälle:
400 g suklaata
50 g voita
Rouhitaan suklaa noin 1 cm2 kokoisiski kuutioiksi.
Vatkataan pehmennetty voi ja sokeri kermaiseksi vaahdoksi.
Lisätään munat yksitellen vaahton ja sekoitetaan kevyesti sekaisin.
Sekoitetaan vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniliasokeri keskenään toisessa kulhossa ja vatkataan seos varovasti muna-sokeri-kananmuna-vaahdon sekaan.
Lisätään vesi varovasti seoksen joukkoon ja sekoitetaan pienellä teholla.
Viimeiseksi lisätään rouhittu suklaa taikinan joukkoon varovasti käsin sekoittaen.
Sulatetaan suklaa ja voi kattilassa, annetaan sen jäähtyä ja leviteään se vuokakakkujen päälle. Annetaan suklaan jähmettyä kakkujen päälle, mieluiten jääkaapissa. Päällisen jähmennetyä vuokakakusta on helppo leikata palasia tarjolle. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti