Taikina:
200 g voita
2 ½ dl sokeria
2 rkl siirappia
1 keltuainen
5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniliasokeria
2 tl soodaa
Vatkataan pehmennetty voi, sokeri ja siirappi kuohkealle vaahdolle. Lisätään vaahtoon keltuainen ja vatkataan sekaisin. Lisätään taikinaan jauhot, sooda ja vaniliasokeri ja sekoitetaan seos tasaiseksi. Muovaillaan taikinasta n. sormen paksuisia pötköjä leivinpaperoidulle pellille. Painellaan pötköt sormilla ohuiksi levyiksi ja paistetaan n. 12 minuuttia uunin keskitasolla 200º. Keksilevyjen tullessa uunista ja ollessa lämpimiä ne kannattaa leikata heti, sillä jäähdyttyään niitä on vaikea leikata nätisti. Wilhelmiina-kekseille tyypillistä on, että ne leikataan hieman vinoon. Tästä taikinasta tulee n. 50 keksiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti