lauantai 16. toukokuuta 2015

Wilhelmiina-keksit

Wilhelmiinat, viipalepikkuleivät... Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Meidän suvussa nämä keksit ovat kulkeneet Wilhelmiina-keksien nimeä kantaen. Nämä keksit ovat niitä joka juhlien keksejä ja joita valmistuu helposti paljon kerrallaan. Suhteellisen helppoja, mutta sitäkin parempia.



Taikina:
200 g voita
2 ½ dl sokeria
2 rkl siirappia
1 keltuainen
5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniliasokeria
2 tl soodaa

Vatkataan pehmennetty voi, sokeri ja siirappi kuohkealle vaahdolle. Lisätään vaahtoon keltuainen ja vatkataan sekaisin. Lisätään taikinaan jauhot, sooda ja vaniliasokeri ja sekoitetaan seos tasaiseksi. Muovaillaan taikinasta n. sormen paksuisia pötköjä leivinpaperoidulle pellille. Painellaan pötköt sormilla ohuiksi levyiksi ja paistetaan n. 12 minuuttia uunin keskitasolla 200º. Keksilevyjen tullessa uunista ja ollessa lämpimiä ne kannattaa leikata heti, sillä jäähdyttyään niitä on vaikea leikata nätisti. Wilhelmiina-kekseille tyypillistä on, että ne leikataan hieman vinoon. Tästä taikinasta tulee n. 50 keksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti