tiistai 16. syyskuuta 2014

Mustikkakermaviilipiirakka

Tässäpä yksi ohje yllätysvieraiden varalle. Nopea valmistaa, aineet vain sekaisin, vuokaan ja suoraan uuniin. Tämän piirakan voi myös pakastaa, ja voin jopa sanoa, että parempaa tämä on pakastuksen jälkeen;).



Lämmitetään uuni 200°.

Pohja: 150 g voisulaa
            3 dl kaurahiutaleita
            2 dl vehnäjauhoja
            1 dl sokeria 
             1 tl leivinjauhetta

Sulatetaan voi ja mitataan muut aineet joukkoon ja sekoitetaan. 
Pohjataikina on valmis.
Taputellaan tasaiseksi foliovuokaan (halkaisijaltaan 24cm)
Huomioi, että reunat jätetään paksummaksi kuin pohja. 

Täyte: 3 dl jäisiä mustikoita
            1 prk kermaviiliä 
            1 kanamuna
            2 rkl sokeria
            2 tl vaniljasokeria

Lisätään mustikat pohjan päälle ja valmistetaan täyte:
Sekoitetaan kaikki aineet sekaisin ja kaadetaan jäisien mustikoiden päälle.
Laitetaan uuniin keskitasolle n. 25-30 min . That's right ja eiku vaan syömään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti