lauantai 19. syyskuuta 2015

Paholaisen piirakka

Ei ole ihan suotta tämän piirakan nimi paholaisen piirakka. Niin hyvää tämä on. Voisin jopa sanoa, että parasta piirakkaa pitkään aikaan,  että kannattaa siis todellakin kokeilla. Ohje on joku kierto-ohje jonka alkuperää tuskin kukaan muistaa... :D ohjeesta tulee pellillinen eli koosta riippuen noin 25-30 palaa, piirakka kestää myös pakastamisen, joten tämän voi leipoa jo etukäteen pakkaseen. :)


Pohja:
5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
1 dl tummaa kaakaota
50 g sulatettua rasvaa
2 1/2 dl kuumaa vettä
3 kananmunaa
1 dl mariannerouhetta

Sekoitetaan kaikki kuivat aineet hyvin sekaisin. Lisätään sulatettu voi ja vesi kuiviin aineisiin vatkaten sanalla sähkövatkaimella 2 minuuttia. Lisätään munat ja mariannerouhe seokseen ja jatketaan vatkaamista vielä 2 minuuttia. Kaadetaan taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paistetaan pohjaa 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.

Kuorrutus:
n. 5 dl tomusokeria
70 g voita
4 rkl maitoa
2 tl vaniljasokeria

Vaahdotetaan huoneenlämpöinen rasva ja lisätään muut ainekset ja sekoitetaan. Levitetään kuorrute jäähtyneen pohjan päälle.

Päälle:
n. 1 dl mariannerouhe

Ripotellaan mariannerouhe kuorrutteen päälle. Ja nautitaan! :)

2 kommenttia: