lauantai 18. lokakuuta 2014

Kolmen suklaan kakku

Kävin kirjastossa, ja sieltähän sitten piti lainata jokin leivontakirja. Hetken aikaa selailin kirjaa, ja oli ihan pakko päästä kokeilemaan tät ohjetta. Vähä sitä siinä muokkailin ja tällainen siitä tuli. Makeaa se oli, mutta ihanan mousseinen rakenne. :D


Pohja: 200 g Suklaa Marie-keksejä (tai jotain muuta keksiä)
           50 g voisulaa

Murskaa keksit pieneksi murskaksi ja sekoita voin kanssa sekaisin.
Taputtele seos irtopohjavuoan paperoidulle pohjalle (Ø24cm)

Kiisseli (tarvit tätä joka kerrokseen): 6 isoa kanamunan keltuaista
                                                           1 3/4 dl sokeria
                                                            2 dl maitoa

Sekoita ½ dl sokeria keltuaisiin.
Laita kattilaan maito ja loput sokerista ja kiehauta.
Lisää keltuais-sokeriseos varovasti kattilaan ja kypsennä miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen, kunnes seos on paksuhkoa kiisseliä. Jäähdytä seos ja jaa se kolmeen osaan.

Tummasuklaakerros: 1/3 kiisseliä
                                  80 g tummaa suklaata
                                  2 liivatelehteä
                                  1 dl kuohukermaa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi (voit vaahdottaa heti 3 dl kermaa, sillä tarvitset sitä joka kerrokseen)
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa.
Lämmitä tilkka kiisseliä paksupohjaisen kattilan pohjalla, purista liivatelehdet kuiviksi ja liuota ne kuumaan kiisseliin.
Lisää joukkoon loput kiisselistä sekä sulatettu suklaa kokoajan sekoittaen.
Yhdistä seos nyt kermavaahdon kanssa.
Kaada täyte pohjan päälle ja laita kakku hyytymään jääkaappiin.

Valkosuklaakerros: 1/3 kiisseliä
                               80 g valkosuklaata
                               2 liivatelehteä
                               1 dl kuohukermaa

Toimi kuten edellä (tummennettu osia)
Kun valkoinen täyte on valmis, laita se varovasti tumman kerroksen päälle ja laita kakku taas jääkaappiin jähtymään.

Maitosuklaakerros: 1/3 kiisseliä
                                80 g maitosuklaata
                                2 liivatelehteä
                                1 dl kuohukermaa

Toimi tummennetun osion mukaan, ja laita valmis seos varovasti toisten kerrosten päälle.
Hyydytä jääkaapissa yön yli.
Irrota kakku vuoasta terävällä veitsellä ja koristele esim. ripoittelemalla valkosuklaarouhetta päälle. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti