tiistai 17. helmikuuta 2015

Laskiaisen tuuttipullat

Näitä pullia on näkyillyt pitkin leivontapalstoja, ja syntymäpäivälahjaksi saamassani lehdessäkin taisivat nämä olla ja siitä tämä herkkullinen ohje. Nämä "modernimmat" versiot laskiaispullista olivat mielestäni jopa parempia, kuin nämä "vanhat" perinteiset. Pullat olivat paljon helpompia syödä, eikä kerma ja mansikkahillo valuneet pitkin käsiä. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. ♥

Taikina:
2 ½ dl maitoa tai vettä
½ pss kuivahiivaa
1 dl sokeria
¾ tl suolaa
1 pieni kananmuna
2 tl vaniliasokeria
(¼ tl kanelia)
n. 7 dl vehäjauhoja
50 g pehmeää voita

Voiteluun:
1 kananmuna

Päälle:
raesokeria

Lämmitetään neste 40º ja lisätään kulhoon hiiva, suola, sokeri, kananmuna, vaniliasokeri ja kaneli halutessasi.
Sekoitetaan ja alustetaan seoksen joukkoon 2/3 jauhoista.
Vaivataan taikinan sekaan pehmennetty voi ja loput jauhoista.
Vaivataan kunnes taikina on tasaista ja se irtoaa kulhon reunoilta. (tarvittaessa käytä vähän lisää jauhoja)
Annetaan taikinan nousta n. ½ tuntia.
Kaadetaan taikina jauhotetulle pöydälle ja kaulitaan taikinasta n. 40 cm x 30 cm levy.
Leikataan taikinasta 12 n. 2,5 cm x 40 cm kokoisia suikaleita.
Kieputetaan suikaleet voideltujen torvimuottien tai foliosta muotoiltujen sarvien ympärille ja nostetaan leivinpaperoidulle pellille.
Annetaan nousta hyvin liinan alla.
Voidellaan tuutit kananmunalla ja ripotellaan päälle raesokeria.
Paistetaan pullat uunin keskitasolla n. 7-10 min.
Annetaan jäähtyä ja poistetaan sarvimuotit pullista.


Täyte:
n. 2 ½ dl kermaa
sokeria
mansikkahilloa

Vatkataan kerma vaahdolle ja maustetaan se sokerilla.
Laitetaan pullien sisälle vähän mansikkahilloa ja pursotetaan pullien sisälle kerma.
Kannattaa syödä heti, sillä pullat ovat parhaillaan tuoreena, eikä meidän talossa näitä herkkuja kauaa näkynyt. :D


Liukasta laskiaista! ♥

2 kommenttia: