lauantai 13. kesäkuuta 2015

Gluteeniton mansikkahyytelökakku

Heti kesäloman alussa meillä juhlittiin pikkusiskoni rippijuhlia. Osa vieraista oli gluteenittomia eli teimme kaikki tarjottavat gluteenittomiksi. Ei olisi kyllä mausta huomannut, että kaikki olivat gluteenittomia. Tämän hyytelökakun pohja oli mielestäni erityisen hyvää, ja voisin aina tehdä hyytelökakut tällä pohjalla. :) Tästä kakusta saa helposti ei-gluteenittoman kun vain vaihdat gluteenittoman jauhoseoksen normaaleiksi vehnäjauhoiksi. :)


Pohja:
100 g voita
3 dl sokeria
1 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniliasokeria
2 kananmunaa

Kuumennetaan uuni 175º. Voidellaan ja leivitetään irtopohjavuoka (Ø n. 23-24 cm).
Sulatetaan voi. Sekoitetaan kuivat jauheet keskenään sekaisin ja lisätään voi sekaan ja sekoitetaan. Lisätään kananmunat yksitellen seoksen sekaan ja sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi.
Kaadetaan seos vuokaan ja paistetaan uunin keskitasolla n. 12-15 minuuttia, niin että se jää vielä hieman tahmeaksi. Jäähdytetään pohja vuoassa.

Täyte:
8 liivatelehteä
4 dl kermaa
2 prk vaniliarahkaa
4 dl mansikkasurvosta
1 pss daim-rakeita
(sokeria)

Laitetaan liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.Vatkataan kerma vaahdolle ja lisätään rahka sen joukkoon. Lisätään mansikkasurvos ja sekoitetaan sekaisin. Puristetaan liivatelehdistä vesi pois ja sulatetaan niitä mikrossa n. 15-20 sekuntia. Lisätään sulanneet liivatelehdet ohuena nauhana kokoajan seosta samalla vatkaten. Sekoitetaan Daim-rakeet vielä massan joukkoon. Lisätään maun mukaan sokeria ja sekoitetaan varovasti sekaisin. Kaadetaan seos pohjan päälle vuokaan ja laitetaan se jääkaappiin. Annetaan kakun hyytyä rauhassa yön yli.

Koristelu:
50 g suklaata

Irrotetaan kakku vuoasta ja raastetaan suklaa sen päälle koristeeksi. Näin kakku on valmis herkuteltavaksi. :)
Koristelu






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti