lauantai 21. maaliskuuta 2015

Mustikkamuffinit

Lisää muffinsseja. :) Tänään testailtiin, myöskin leivontaan hurahtaneen, äitini kanssa mustikkamuffinsseja. En olisi ikinä uskonut, että mustikkamuffinssit ovat näin hyviä. Kannattaa todellakin maistaa. Jos pidät mustikoista, nämä vievät kielen mennessään. :)
 

3 ½ dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 ½ tl vaniliasokeria
½ rkl leivinjauhetta
ripaus ruususuolaa
100 g voita
1 ½ dl maustamatonta jugurttia
2 kananmunaa
2 dl mustikoita

Sulatetaan voi sulaksi ja jäähdytetään se.
Sekoitetaan vehnäjauhot, sokeri, vaniliasokeri, leivinjauhe ja suola sekaisin.
Sekoitetaan sulatettu voi, jugurtti ja kananmunat sekaisin toisessa kulhossa. Yhdistetään seokset.
Sekoitetaan tasaiseksi. Huom! älä vatkaa vaan nostele taikina nuolijan avulla sekaisin. Lisätään lopuksi muffinssit ja sekoitetaan ne varovasti taikinan joukkoon.
Paistetaan uunin keskitasolla 175º 20 - 25 min. Annetaan jäähtyä.

Päälle:
n. 50 g valkosuklaata

Sulatetaan valkosuklaa vesihauteessa, ja laitetaan se minigrip-pussiin. Tehdään pussin nurkkaan pieni reikä ja pursoitetaan muffinssien päälle rantuja valkosuklaalla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti