lauantai 23. toukokuuta 2015

Lakritsimokkaruutu

Tämä ohje oikein kutsuu lastenkutsuja ja -syntymäpäiviä. Meillä pienokaiset hävittivät nämä piirakat nopeasti omiin suihinsa ja hyvää kulemma oli. Ja lasten suustahan se totuus kuuluu ;). Tästä ohjeesta tulee pellillinen eli n. 30 palaa riippuen palojen koosta.


Pohja:
2 kananmunaa
3 dl sokeria
1 ½ dl vettä
4 ½ vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliasokeria
150 g voi (sulatettuna)

Vatkataan kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisätään vesi ja sekoitetaan n. 5 minuuttia. Lisätään kuivat aineet taikinaan ja sekoitetaan varovasti sekaisin. Lopuksi lisätään sulatettu voi ja sekoitetaan taikina varovasti sekaisin. Paistetaan uunin keskitasolla 175º n. 15-20 minuuttia.

Kuorrute ja koristelu:
1 pss lakereita
50 g voita
kylmää kahvia
250 g tomusokeria
2 tl vaniliasokeria

Pienitään lakerit sopivan kokoisiksi ja aletaan tehdä kuorrutetta. Sulatetaan voi ja sekoitetaan 4 rkl kahvia sen sekaan. Mitataan tomu- ja vaniliasokeri seoksen joukkoon ja sekoitetaan tasaiseksi. Lisätään kahvia varovasti vähän kerrallaan sekaan ja sekoitetaan, kunnes seos on aika vetelää, mutta ei kuitenkaan ihan vetistä. Kaadetaan seos jäähtyneen piirakan päälle ja ripotellaan pienityt lakerin palat sen päälle. Annetaan kuorrutteen kovettua ja leikataan piirakka paloiksi ja laitetaan tarjolle.


1 kommentti: