lauantai 30. toukokuuta 2015

Täytekakku

Tällä kertaa ihan normaalin täytekakun reseptiä... Tämä kakku toimi meillä äitienpäiväkakkuna, mutta miksei olisi mennyt vaikka syntymäpäiväkakkuna :). Olen testannut monia pyöreitä kakkupohjia ohjeineen, eikä mikään niistä ole oikein napannut. (Jos tiedät jonkun hyvän ohjeen vinkkaa heti siitä :D) Äiti pyysi sitten tekemään ihan vain tylsän levykakun ja minähän halusin pyöreän kakun. Näppäränä tyttönä tein sitten pyöreän kakun levykakkupohjan ohjeella, vaati vähän enemmän työtä, mutta parempaa pohjaa saa  hakea. Tein siis kääretorttupohjan kaksinkertaisena ja jaoin sen kolmeen irtopohjavuokaan ja hyvin onnistui. Täytteeksi laitoin mansikkamoussea ja suklaamoussea + mansikkaa ja banaania.



Pohja:
8 kananmunaa
4 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vatkataan kananmunat ja sokeri kuohkealle vaahdolle ja lisätään muut aineet seoksen sekaan ja sekoitetaan varovasti sekaisin esim. kaavimella. Jaetaan taikina kolmeen samankokoiseen (Ø n. 24-26 cm) leivinpaperoituun irtopohjavuokaan ja paistetaan uunin keskitasolla 225º noin 7-10 minuuttia. Jäähdytetään pohjat ja kumotaan ne nurinpäin pöydälle.

Mansikkamousse:
3 dl kermaa
200 g vaniliatuorejuustoa (maustamatonkin käy)
2-3 dl mansikkasurvosta
(sokeria)

Vatkataan kerma vaahdolle. (Voit vatkata samalla jo 6 dl kermaa ja jakaa vaahdon puoliksi, toinen mansikka- ja toinen suklaamousseen.) Lisätään vaahtoon vaniliatuorejuusto ja sekoitetaan. Lopuksi lisätään mansikkasurvos ja sekoitetaan sekaisin. Maustetaan sokerilla jos tarve. Laitetaan seos jääkaappiin odottamaan.

Suklaamousse:
n. 120 g suklaata
3 dl kermaa
200 g vaniliatuorejuustoa (maustamatonkin käy)

Sulatetaan suklaa ja vaahdotetaan kerma. Sekoitetaan tuorejuusto ja jäähtynyt suklaa kerman joukkoon ja vatkataan sekaisin.

Kostutus:
n. 1 dl mehua yms.

(Muita täytteitä):
mansikkasurvosta
banaania

Täytetään täytekakku. Kostutetaan 1. pohja ja levitetään toinen mousse (ja mansikkamurska) pohjan päälle. Nostetaan toinen pohja moussen päälle ja kostutetaan se. Levitetään toinen mousse pohjan päälle (+hienonnettu banaani). Nostetaan kolmas pohja päälimmäiseksi ja kostutetaan se.

Päälle:
4 dl kermaa

Vatkataan kerma kovaksi vaahdoksi ja levitetään se kakun päälle.

Koristelu:
sokerimassaa
tai
suklaata
tai
karkkeja
yms.

Itse tein koristeeksi sokerimassasta kukkia, mutta suklaarouhe yms. oisivat ajaneet juuri saman asian.
Täytyy myöntää, että kakku oli erittäin herkullista. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti