lauantai 9. toukokuuta 2015

Vuokakakkuja

 Tämä vuokakakku postaus olisi pitänyt tulla jo kesällä kuten kuvista saattaa nähdä. Se on roikkunut ja roikkunut tuolla muiden postauksien seassa, eikä se ole sieltä oikein päässyt oikeuksiinsa... Nyt tuli sellainen fiilis, että tämä pitää saada tehdä loppuun, ehkä senkin takia, että minussa on aivan hitusen verran perfektionistin verta, että on pakko saada aloitetut työt loppuun.

Tämä ohje on mitattu grammoina ja jatkossakin täällä blogin puolella vilahtelee ohjeita, joiden raaka-aineet on mitattu grammoina eikä desilitroina. Tämä johtuu yleisimmin siitä, että leivonnainen on tarkka tehdä ja määrät pitää mitata tarkasti. Tällä ohjeella tulee kolme pientä suorakulmion mallista vuokakakkua:

500 g pehmennettyä voita
750 g sokeria
8 kananmunaa
800 g vehnäjauhoja
6 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliasokeria
1 dl vettä
300 g suklaata

Päälle:
400 g suklaata
50 g voita

Rouhitaan suklaa noin 1 cm2 kokoisiski kuutioiksi.
Vatkataan pehmennetty voi ja sokeri kermaiseksi vaahdoksi.
Lisätään munat yksitellen vaahton ja sekoitetaan kevyesti sekaisin.
Sekoitetaan vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniliasokeri keskenään toisessa kulhossa ja vatkataan seos varovasti muna-sokeri-kananmuna-vaahdon sekaan.
Lisätään vesi varovasti seoksen joukkoon ja sekoitetaan pienellä teholla.
Viimeiseksi lisätään rouhittu suklaa taikinan joukkoon varovasti käsin sekoittaen.

Sulatetaan suklaa ja voi kattilassa, annetaan sen jäähtyä ja leviteään se vuokakakkujen päälle. Annetaan suklaan jähmettyä kakkujen päälle, mieluiten jääkaapissa. Päällisen jähmennetyä vuokakakusta on helppo leikata palasia tarjolle. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti