tiistai 21. heinäkuuta 2015

Mansikkatäytekakku

Edellisestä postauksesta on jo vähän aikaa, sillä ajattelin, että olen ansainnut vähän kesälomaa tämänkin osalta ja nautin täysin. Leipomista en ole unohtanut. Samalla on leivottu jos jonkinlaisia leivonnaisia, makeita ja suolaisia, ja taas olisi uusia ohjeita jaettavana teille. :) Mutta asiaan... Ensimmäiset mansikat ovat jo kypsiä ja pikkusiskon syntymäpäivät ylihuomenna. Vieraita tuli jo tänään ja piti tehdä jotakin ja nopeasti. Tämä oli kyllä parasta kakkua pitkiin aikoihin... :) en tiedä johtuiko tuoreista mansikoista vai mistä, mutta hyvää oli. ♥ Kaiken lisäksi kakusta riittä n. 15 henkilölle ja se on helppo sekä nopea tehdä. :)


Pohja:
8 kananmunaa
4 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vatkataan kananmunat ja sokeri vaahdolle. Mitataan loput aineet toiseen kulhoon ja sekoitetaan sekaisin. Lisätään jauhoseos taikinaan ja käännellään varovasti sekaisin. Jaetaan taikina kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille ja paistetaan uunin keskitasolla n. 6-10 minuuttia 225º.

Täyte ja päällinen:
8 dl kermaa
1 prk maitorahkaa
sokeria
6 banaania
n. 5 dl mansikkasurvosta
mehua kostuttamiseen

Vatkataan kerma vaahdolle, lisätään sokeri ja rahka ja sekoitetaan. Laitetaan jääkaappiin.
Murskataan banaanit pieneksi muussiksi ja jaetaan kolmeen osaan.

Leikataan pohjat puoliksi (tulee neljä pohjaa). Kostutetaan ensimmäinen pohja mehulla. Levitetään banaani pohjan päälle. Lisätään kermavaahtoa vähän päälle ja levitetään. Levitetään päälle vielä mansikkasurvosta ja nostetaan toinen pohja päälle. Tehdään kahdelle muulle välille samoin. Nostetaan neljäs pohja kakun päällimäiseksi kerrokseksi ja kostutetaan se varovasti. Levitetään loput kermat kakun päälle.

Koristeeksi:
Mansikoita

Puolitetaan mansikat ja laitetaan ne kakun päälle vierekkäin. Säilyy jääkaapissa pari päivää, mutta parasta juuri tuoreena. :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti