lauantai 1. elokuuta 2015

Pikkupitsat

Tyttöjen kanssa vietettiin vähän tyttöjen iltaa ja sinne piti saada jotain suolaistakin, ettei ihan mene plörinäksi. Päätin sitten tehdä vähän pikkupitsoja, sillä nämä ovat yleensä uponneet syöjälle kuin syöjälle ja niin upposivat nytkin. :) Nämä ovat aika yksinkertaisia tehdä, mutta niiiin herkullisia. ♥
Tästä määrästä tulee 25- 30 kpl, riippuen pitsojen koosta.
 

Pohja:
4 dl vettä
1 tl suolaa
1pss kuivahiivaa
n. 8 dl vehnäjauhoja

Sekoitetaan n. 7 dl jauhoja, kuivahiiva sekä suola sekaisin. Lisätään taikinaan vesi ja sekoitetaan sekaisin. Lisätään jauhoja ja sekoitetaan niin kauan, että seos ei tartu enään kulhon reunoihin. Ripotellaan taikinan päälle vähän jauhoja ja laitetaan se nousemaan vedottomaan paikkaan liinan alle puoleksi tunniksi. Sillä välin valmistetaan täyte.

Täyte esim. :
400 g jauhelihaa, suolaa, mausteita
1 prk ananasmurskaa
ketsuppia
juustoraastetta
(pitsamaustetta)

Paistetaan jauheliha ja maustetaan se haluamilla mausteilla. Valutetaan ananasmurskasta ylimääräinen neste pois.

Kaulitaan taikina jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi ja painellaan siitä kupilla ympyrän mallisia paloja. Painellaan toisella, vähän pienemmällä kupilla, pohjaa keskeltä vähän alemmaksi. Nostellaan pitsapohjat leivinpaperoidun pellin päälle. Levitetään jokaiseen pitsapohjaan vähän ketsuppia. Jaetaan jauheliha pitsojen päälle. Samoin ananas. Ripotellaan juustoraastetta haluttu määrä pitsojen päälle. ( Lopuksi ripotellaan hieman pitsamaustetta tuomaan näkyvyyttä ja makua.) Paistetaan uunin keskitasolla 225º n. 12-15 minuuttia, tai niin kauan kunnes pitsaan alkaa tulla hieman väriä. Nämä ovat parhaita juuri tuoreena, mutta kestävät pakastuksen ja sen jälkeen uudelleen lämmityksen. :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti