tiistai 12. huhtikuuta 2016

Kinkkujuustosarvet

Ai että osaa olla hyviä, nämä sarvet siis. Monesti tarvitaan jotain pientä kivaa suolaista ja tässä on omasta mielestäni yksi parhaista suolaisista leivonnaisista. Kinkun tai juuston toki voi jättää poiskin ja tehdä pelkkiä. kinkkusarvia tai pelkkiä juustosarvia. Makunsa mukaan, meillä näitä tehtiin tällä kertaa molemmilla. :)



Sarvet (n.20 kpl):
200 g voita
7 ½ dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
2½ dl vettä
1 tl suolaa

Täyte:
1  pss kinkkusuikaleita
juustoraastetta

Päälle:
kananmuna
juustoraastetta

Pehmennetään voi. Lisätään jauhot ja kuivahiiva. Nypitään taikina tasaiseksi. Lämmitetään vesi n. 42ºC ja lisätään suola sen joukkoon. Sekoitetaan keskenään vesi ja suola ja kaadetaan seos nypityn taikinan joukkoon ja vaivataan taikina tasaiseksi. Annetaan taikinan nousta leivinliinan alla vedottomassa paikassa reilu puoli tuntia. Jaetaan taikina kolmeen osaan ja kaulitaan niistä ympyrän mallisia jauhojen avulla. Jaetaan ympyrä n. 8 osaan. Asetellaan täytteet palojen päälle ja rullataan sarvet leveästä päästä ohueen päähän päin. Nostellaan sarvet leivinpaperoidulle pellille ja käännetään niiden nokkia hieman kohti toisiaan (muistuttavat näin enemmän sarvia). Voidellaan sarvet kananmunalla ja lisätään pinnalle hieman juustoraastetta tai unikonsiemeniä. Paistetaan uunin keskitasolla n. 15 min 200º. Nautitaan lämpimänä. Voidaan myös pakastaa.



Iloisia kevätpäiviä! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti