lauantai 21. toukokuuta 2016

Gluteeniton marja-valkosuklaa-juustokakku

Tämä on yks minun ehdottomista marjakakku-lemppareista. Mikä olisi sen parempaa kuin yhdistää tuoreita marjoja ja valkosuklaata samaan kakkuun. ♥ Nyt niitä tuoreita marjoja ei tuolta pihalta kyllä löydy, mutta pakastimesta saa... :D Tämä ohje on jostain lehden sivusta repäisty ja sieltä siis alkunsa saanut. Meillä tätä kakkua on tehty niin gluteenittomana kuin "tavallisenakin". Rippijuhlista tätä on meillä on aina ollut tarjolla. Monta kakkupalasta syöneenä voin sanoa, että en ole näissä eroa huomannut. Huomasin juuri, että pohja ei näy kummassakaan kuvassa, mutta pohjana on ruskea kaakaoinen pohja, joka on myös kerrosten välissä.



Pohja:
3 kananmunaa
2 3/4 dl sokeria
150 g voita
2 3/4 dl gluteenitonta jauhoseosta (/vehnäjauhoja)
3/4 dl kaakaojauhetta (tarkista, että gluteenitonta)
2 3/4 tl leivinjauhetta

Pingoitetaan irtopohjavuoan (Ø n.24 cm) pohjalle leivinpaperi. Vatkataan kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Mitataan kuivat aineet vaahdon päälle ja aloitetaan sekoittamaan. Lisätään samalla sulatettu voi. Käännellään seos varovasti sekaisin. Kaadetaan taikina vuokaan ja paistetaan uunin keskitasolla 12-15 min 200º. Pohja saa jäädä hieman kosteaksi. Annetaan pohjan jäähtyä vuoassa ja halkaistaan se kahtia.

Herukkamarjamousse:
4-5 liivatelehteä
1 dl kermaa
100 g turkkilaista jogurttia
½ rs vaniljatuorejuustoa (á 180 g)
100 g valkosuklaata
100 g mustikoita
150 g mansikoita
50 g mustaherukoita
sokeria

Laitetaan liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulatetaan marjoja hieman ja soseutetaan ne sauvasekoittimella. Sulatetaan valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vatkataan kerma ja lisätään jogurtti ja tuorejuusto sen sekaan. Lisätään marjasose joukkoon ja sekoitetaan hieman. Lisätään sokeria maun mukaan ja sekoitetaan. Puristetaan liivatelehdet vedestä pois ja pistetään ne kuumuutta kestävään kuppiin. Sulatetaan liivatelehdet muutamassa sekunnissa mikrossa. Lisätään liivate moussen joukkoon ohuena nauhana kokoajan hyvin sekoittaen. Kaadetaan mousse ensimmäisen pohjan päälle ja levitetään. (Kakku voidaan koota kokonaan vuokaan, jossa se paistettiin, ja poistaa vuoka vasta kokoamisen jälkeen.) Lisätään toinen pohjista moussen päälle.

Valkosuklaamousse:
1 liivatelehti
1 dl kermaa
100 g turkkilaista jogurttia
½ prk vaniljatuorejuustoa
100 g valkosuklaata
2 tl sitruunamehua
Pensasmustikoita koristeluun

Laitetaan liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Sulatetaan valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vatkataan kerma ja lisätään tuorejuusto ja jogurtti. Lisätään sitruuna ja jäähtynyt suklaa ja sekoitetaan sekaisin. Sulatetaan liivatelehti ja lisätään se nauhana kokoajan sekoittaen moussen sekaan. Kaadetaan mousse kakun päälimäiseksi kerrokseksi ja nostetaan kakku hyytymään yön yli jääkaappiin. Ennen tarjoilua lisätään kakun päälle pensasmustikoita.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti