lauantai 30. heinäkuuta 2016

Gluteenittomat suklaamurumuffinssit

Täällä blogin puolella on tullut pikkuinen pätkä hiljaiseloa. Olen nauttinut vain lomasta, enkä ole jaksanut stressata mistään muusta, mutta nyt olen taas täällä. Tällä kertaa leivoin gluteenittomia muffineja, jotka olivat kyllä erittäin herkullisen makuisia. Muffinit on leivotu samalla ohjeella kuin nämä maailman parhaat muffinit. Rakenne muuttui hieman, kun muutin vehnäjauhot gluteenittomaksi jauhoseokseksi, mutta maku oli jopa parempi. Äitini vitsaili, että pitääkö nämä ryhtyä leipomaan aina gluteenittomaksi, kun ovat niin hyviä.


Muffinssit (9 kpl):
60g voita
1dl sokeria
1kananmunaa
2¼ gluteenitonta jauhoseosta
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
3/4 dl vettä
50g suklaata

Pienitään suklaa pieniksi paloiksi. Pehmennetään voi huoneenlämpöiseksi. Vatkataan voi ja sokeri vaalealle vaahdolle. Lisätään kananmunat yksitellen ja vatkataan ne kunnolla sekaisin. Mitataan kuivat aineet ja sekoitetaan hieman. Lisätään vesi ja suklaapalat ja sekoitetaan kunnolla sekaisin. Jaetaan taikina muffinssivuokiin.

Päällismuru:
40g voita
3/4 dl gluteenitonta jauhoseosta
3/4 dl sokeria
1tl vaniljasokeria

Sulatetaan voi. Lisätään muut aineet joukkoon ja sekoitetaan sekaisin. Annetaan olla vähän aikaa jääkappissa. Murustetaan päällismuru muffinssien päälle ja paistetaan muffinssit uunin keskitasolla 12-15 min 225º. Annetaan jäähtyä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti