lauantai 9. heinäkuuta 2016

Nekkupiirakka

Nekkupiirakka: nekkua ja piirakkaa. Kuulostaa siis erittäin hyvältä ja sitä se takuulla onkin. Tässä piirakassa päällä on nekkukerros, jota voi tehdä myös yksistäänkin. Nekun ohjeen löydät täältä. Pohjana toimii tuttu piirakkapohja jo mustikkapiirakasta, jonka ohje löytyy täältä. Itse leivoin tätä jokunen aika sitten reissuun mukaan, sillä tästä riittää useammallekin syöjälle (30 palaa). ♥



Valmistetaan päälle tuleva nekku ensin.

Nekku:
125 g voita
½ dl siirappia
1 ½ dl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria

Sulatetaan voi. Lisätään siirappi ja sokeri puulastalla tms. sekaisin. Mitataan loput aineet joukkoon ja sekoitetaan hyvin sekaisin.

Pohja:
4 kananmunaa
3dl sokeria
150g voita
5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1dl vettä

Sulatetaan voi. Vatkataan kananmunat ja sokeri vaalealle vaahdolle. Lisätään sulatettu voi ja jatketaan vatkaamista vielä muutaman minuutin ajan. Lisätään kuivat aineet taikinaan ja sekoitetaan vähän. Lisätään vesi ja sekoitetaan taikinaa varovasti. Käännellään taikina loppuun nuolijan avulla. Levitetään taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Ripotellaan nekku taikinan päälle ja paistetaan uunin keskitasolla n. 15 minuuttia 200º. Annetaan jäähtyä. Nautitaan heti tai laitetaan palat pakastimeen odottamaan herkutteluhetkeä. ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti