tiistai 14. huhtikuuta 2015

Appelsiinisuklaakakku

Tässäpä ohjetta appelsiinisuklaakakusta, joka nousi uhkaavasti mutakakun rinnalle. Elikkä todella hyvästä kakusta siis kyse. Vie kyllä kielen mennessään, jos yhtään tykkää suklaasta ja appelsiinista (yksi vapaaehtoinen ilmoittautuu). Kakusta riittää vaikka vierasvaraksikin ja tästä kakusta riittää jopa 12 hengelle.

Ohje:
200 g voita
200 g appelsiinisuklaata
2 rkl tuorepuristettua appelsiinimehua
3 kananmunaa
3 dl sokeria
1 tl vaniliasokeria
4 rkl kaakaojauhetta
2 rkl siirappia
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Paperoidaan irtopohjavuoka (Ø 24 cm) ja voidellaan reunat.
Sulatetaan voi ja suklaa kattilassa, lisätään appelsiinimehu seoksen sekaan.
Vatkataan munat, sokeri, vaniliasokeri, kaakaojauhe ja siirappi ilmavalle vaahdolle.
Lisätään vehnäjauhot ja leivinjauhe seoksen päälle ja käännellään ne munaseoksen joukkoon kaavimen avulla. Lisätään suklaavoiseos ja sekoitetaan se varovasti taikinan joukkoon.
Kaadetaan taikina vuokaan ja paistetaan uunin keskitasolla n.25-30 minuuttia 175º, Kakku saa jäädä hieman kosteaksi sisältä, eli jos sitä kokeilee keskeltä hammastikulla yms. tikkuun saa tarttua hieman taikinaa.
Annetaan kakun jäähtyä ja irrotetaan se vuoasta.

Päälle:
4 dl kermaa

Vatkataan kermavaahdolle ja lusikoidaan se jäähtyneiden kakkupalasten päälle ja asetetaan tarjolle. :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti