sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Pääsiäisen persikkarahkapiirakka

Tämä piirakka on ihan ehdoton ykkönen pääsiäisen aikaan kahvipöydässä. Ainakin minun mielestäni. Piirakka on ihanan raikas ja sopii pääsiäisen lisäksi muulloinkin kahvipöytään.




Pohja ja päällinen:
250 g voi sulaa
8 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
3 tl vaniliasokeria

Sulatetaan voi kulhossa ja lisätään loput aineet kulhoon. Nypitään seos murotaikinaksi.
Jaetaan taikina kahteen kulhoon, toiseen ¼ (murupinta) ja toiseen ¾ (pohja) taikinasta. Laitetaan pintataikina jääkaappiin odottamaan.

Lisätään pohjaan:
1 kananmuna
2 dl kermaa

Lisätään pohjataikinaan kananmuna ja kerma. Sekoitetaan sekaisin ja pistetään taikina jääkaappiin.

Täyte:
1 prk säilykepersikoita
2 prk rahkaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl vaniliasokeria
1 sitruunanmehu

Pienitään persikka pieniksi palasiksi. Puristetaan sitruunasta mehu.
Laitetaan kulhoon rahka, sokeri, kananmunat, vaniliasokeri ja sitruunanmehu ja sekoitetaan sekasin.

Levitetään pohjataikina leivinpaperoidulle pellille lusikan avulla.
Levitetään täyte pohjan päälle ja ripotellaan persikat piirakkan päälle.
Murustellaan päällinen persikoiden päälle ja paistetaan piirakka uunin keskitasolla 200º n. 20 minuuttia. Annetaan piirakan jäähtyä ja laitetaan tarjolle. :)

2 kommenttia:

  1. Näitä reseptejä tulee niin nopeaa, ettei näitä ehi testata, ennen seuraavaa... :D No eikä, ku kuolahan täälä suusta valuu♥

    VastaaPoista