keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Pääsiäisen hyytelökakku

Tulin pikaisesti vain jakamaan teille tämän meidän talon luottohyytelökakkureseptin, johon kaikki muutkin hyytelökakut yleensä meillä perustuvat ja ohjetta on vain muokattu suuntaan tai toiseen.



Pohja:
200 fi keksejä (esim. Digestive)
75 g voita

Murskataan keksit pieniksi murusiksi. Sulatetaan voi ja sekoitetaan se keksinmurujen kanssa. Painellaan seos paperoituun irtopohjavuokaan. (halkaisija n. 24 cm) Laitetaan pohja jääkaappiin.

Täyte:
6 liivatelehteä
4 dl kermaa
2 prk vaniliarahkaa
1 prk mangososetta
(1 pss daim-rakeita)

Laitetaan liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkataan kerma vaahdolle ja lisätään sinne rahka ja mangosose sekä halutessasi daim-rakeet) Sekoitetaan seos tasaiseksi.
Puristetaan liivatelehdistä vesi pois ja sulatetaan ne nopeasti mikrossa. Kaadetaan liivate ohuena nauhana massan joukkoon kokoajan samalla sekoittaen.
Kaadetaan seos pohjan päälle ja laitetaan jääkaappiin hyytymään.

Päällinen:
3 liivatelehteä
1 prk säilykepersikoita

Laitetaan liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Muussataan persikat sauvasekoittimella murskaksi, johon saa jäädä pieniä paloja.
Puristetaan liivatelehdistä vesi pois ja sulatetaan ne nopeasti mikrossa.
Kaadetaan liivate ohuena nauhana persikoiden joukkoon kokoajan sekoittaen.
Levitetään persikkaseos varovasti kakun päälle ja annetaan hyytyä jääkaapissa n. päivän ajan.

Koristelu:
Suklaata

Voit rouhia suklaata kakun päälle tai sulattaa sitä ja tehdä erilaisia koristeita kakun päälle.


Hyvää pääsiäistä! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti