sunnuntai 23. elokuuta 2015

Donitsit

Olen odottanut ja etsinyt kauan hyvältä vaikuttavaa donitsiohjetta ja vihdoin löysin sen. Ohjeen löysin kakkutaikurin sivuilta, jonne pääset täs. Tämä ohje löysi suoraan tiensä minun sydämeen, niin herkullisia nämä ovat. ♥ Ja kuten alkuperäisessä ohjeessa sanotaan, nämä pääsevät hyvin lähelle Arnoldsin jumalaisen hyviä kinuskidonitseja, enkä voi kyllä kieltää... Kannattaa ihmeessä laittaa tämä ohje korvan taakse ja vapaapäivän sattuessa heti testaamaan, sillä vapaapäivä tähän tarvitaan eikä vapaatunti riitä alkuunkaan. Itse tein näitä lähes koko päivän ajan, mutta työ oli sen arvoista.


Donitsit (n. 30 kpl):
½ l vettä
25 g hiivaa
125 g sokeria (itse käytin puolet normaalia ja puolet fariinisokeria)
75 g voita
1 kananmuna
¾ rkl suolaa
n. 1000 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kinuskikuorrute:
250 g fariinisokeria
250 g sokeria
500 g kermaa
4 riviä Pandan valkosuklaata

Koristeluun:
valkosuklaata ja nonparilleja

Tein kuorrutetta vain yhden annoksen alkuperäisen ohjeen mukaan, eikä se riittänyt kaikille donitseille. Tässä siis tupla-annos, jonka pitäsi kyllä riittää... :)

Keitetään kattilassa sokereita ja kermaa miedolla lämmöllä, samalla kokoajan sekoittaen, niin kauan, että seoksesta tulee sakeampaa ja kinuskimaista. (aikaa menee helposti puoli tuntiakin, riippuu vähän lieden tehosta) Lisätään valkosuklaapalat kinuskin sekaan ja sekoitetaan varovasti kunnes suklaa on sulannut joukkoon. Kuorrutetaan donitsit heti "dippaamalla" niiden sileämpi puoli kinuskissa. Nonparillit ja muut koristeet kannattaa laittaa heti sillä kuorrute kovettuu todella nopsaan. Sulatetaan koristelu suklaa ja pursotetaan siitä pieniä raitoja donitsien päälle.

Kinuskin keitosta:
Jos kinuski jähmettyy liikaa, lämmitä sitä pienellä teholla, jotta se löysistyy.
Alkuperäisen kirjoittajan mukaan, kinuskin tunnistaa helposti valmiiksi siitä, eetä kun kinuskiin kastaa esim. silikoonilastan ja kääntää sen vaakatasoon, kinuski ei lähde jäähdyttyään valumaan vaikka lastan kääntää ylösalaisin. :)
Kuorrutuksena voi toki käyttää esim. sulatettua suklaata, tai sitten vain kastaa ne tuoreena sokeriin.

Donitsit kannattaa käyttää jääkapissa ennen tarjoilua, jotta kinuski ja suklaa ovat varmasti kovettuneet. Nautinnollisia herkkuhetkiä! ♥
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti