lauantai 8. elokuuta 2015

Mansikkaleivos

Pikkusisko halusi nimipäivänsä kunniaksi jotain hyvää, niin minähän tein tällaisia "minikakkuja" tai no oikeastaan mansikkaleivoksia. Nämä ovat erittäin helppoja ja nopeita tehdä ja makukin on aivan ihana. ♥ Pohja on perus kääretorttupohja, joka on vain leikattu paloiksi. Yhteensä leivoksia tulee kaksitoista. :)


Pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkataan kananmunat ja sokeri vaahdolle. Lisätään kuivat aineet joukkoon ja sekoitetaan varovasti sekaisin. Levitetään taikina leivinpaperoidulle pellille ja paistetaan uunin keskitasolla 225º n. 5-8 minuuttia. Kipataan paistettu pohjalevy leivinliinan päälle nurinpäin ja poistetaan leivinpaperi. Leikataan pohja 24 osaan.

Täyte ja päällinen: 
6 dl kermaa
sokeria
1 prk vaniliarahkaa
kokonaisia tuoreita mansikoita
n. 2 d lmansikkasurvosta
mehua kostuttamiseen
12 sokerihelmeä

Vatkataan kerma vaahdolle ja maustetaan se sokerilla. Sekoitetaan vaniliarahka kerman sekaan ja laitetaan seos jääkaappiin. Siivutetaan mansikoita ohuiksi siivuiksi. Kostutetaan pohjat mehulla. Levitetään mansikkasurvosta pohjien päälle. Pursotetaan kermalla "tähtiä" mansikan päälle. Levitetään mansikan siivuja kerman päälle ja nostetaan leivoksiin kansi. Pursotetaan vielä päälle kermatähtiä. Tehdään 12 mansikkaan viillot ja aukaistaan niistä mansikkakukkia. Tiputetaan kukkiin sokerihelmi keskelle koristeeksi ja näin leivokset ovat valmiit. Erittäin hyviä herkkuhetkiä kaikille! ♥ 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti