lauantai 3. lokakuuta 2015

Omenapäärynäpaistos

Satokausi alkaa olla parhaimmillaan, ainakin täällä Pohjanmaalla. Omassa pihassa kasvavat omena- ja päärynäpuut ovat pullollaan näitä syksyn herkkuja. Näiden herkkujen innoittamana piti tehdä se vanha hyvä omenapaistos ja sekaan päärynää mukaan makua tuomaan. Ohje on erittäin yksinkertainen, mutta maku sitäkin taivaallisempi. ♥ Tästä riittää isommallekin porukalle jaettavaksi, meillä tämä päätyi pöytään saunaillan päätteeksi. :)


Pohja ja päälinen:
300 g voita
4 ½ dl sokeria
7 ½ dl kaurahiutaleita

Sulatetaan voi ja sekoitetaan sokeri ja kaurahiutaleet joukkoon.

Täyte:
n. 5 isohkoa omenaa
n.20 (erittäin) pientä päärynää
sokeria

Kuoritaan omenat ja poistetaan niiden kodat. Siivutetaan omenat ohuiksi siivuiksi. Poistetaan päärynöistä "tikku ja se kanta" (eli siis ne molemmat päät, toisessa on se tikku ja toisessa se ruskee juttu...)  Ja siivutetaan ne ohuiksi siivuiksi. Omia päärynöitä ei tarvi kuoria eikä niistä tarvi poistaa siemenkotiakaan. :)

Levitetään kaurahiutaleseosta ohut kerros lasivuoan (n. 30cm x 30cm) pohjalle. Levitetään omena- ja päärynäsiivut pohjan päälle. Ripotellaan omenien ja päärynöiden päälle ohuesti sokeria ja lisätään loput kaurahiutaleseoksesta paistoksen pinnalle. Paistetaan uunin keskitasolla n. 30 - 40 min 200º.

- Paistos on valmis, kun haarukalla pisteltäessä, omenat ja päärynät ovat pehmenneet ja haarukka  menee pehmeästi läpi.
- Jos paistos meinaa palaa päältä paistettaessa, sen päälle kannattaa laittaa folio.
- Nautitaan lämpimänä vaniljajäätelön tai -kreemin kanssa♥

1 kommentti: