lauantai 17. lokakuuta 2015

Suklaamascarponekakku

Jääkapista löytyi ylimääräinen Mascarpone-rasia, ja jotakin oli siis tehtävä. Hetken tuumailtuani, ajattelin kokeilla tällaista paistettavaa juustokakkua ja yhdistää siihen , yllätys yllätys, suklaata. Kakusta tuli erittäin suklainen ja tumma, eli juurikin sellainen mitä ajattelin. Oli kyllä yksi parhaista kakuista pitkään aikaan. Tästä riittää vaikka 12 henkilölle, joten vietä vaikka mukava ilta ystävien parissa, tätä nauttien... :)


Pohja:
200 g kaurakeksejä
70 g voita
100 g suklaata

Laitetaan keksit kahden pussin sisälle ja murskataan ne kaulimella hienoksi rouheeksi. Sulatetaan voi kattilassa. Lisätään suklaapalat kattilan, nostetaan seos liedeltä ja sekoitetaan suklaavoi-seosta kunnes suklaa on jäähtynyt. Lisätään keksimurska voisuklaa-seokseen ja sekoitetaan kaikki sekaisin. Voidellaan irtopohjavuoka (Ø n.24 cm) hyvin. Kaadetaan keksimurska vuokaan ja taputellaan vuoan pohjalle. Nostetaan vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Täyte:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
250 g mascarponea
2 dl kermaa
100 g suklaata
2 rkl tummaa kaakaojauhetta

tomusokeria koristeeksi

Rouhitaan suklaa pieneksi rouheeksi. Vatkataan kerma vaahdolle, lisätään siihen mascarpone ja sekoitetaan. Laitetaan seos jääkaappiin odottamaan. Erotellaan kananmunista valkuaiset ja keltuaiset erilleen eri kulhoihin. Vatkataan keltuaiset ja sokeri isossa muovikulhossa vaaleaksi vaahdoksi. Kaadetaan kerma-mascarpone-seos munasokerivaahtoon ja sekoitetaan varovasti sekaisin. Lisätään kaakaojauhe ja suklaa sekaan ja sekoitetaan. Vatkataan kananmunan valkuaiset puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisätään valkuaisvaahto massan joukkoon kolmessa erässä varovasti kaavimella nostellen. Kaadetaan täyte keksipohjan päälle vuokaan ja paistetaan uunin keskitasolla n. 1 tunti 175º. (Jos pinta meinaa tummua, sen päälle kannattaa laittaa folio tai leivinpaperi. Kakun kuuluu jäädä sisältä kosteaksi, joten sitä ei kannata paistaa liikaa.)

Siivilöi huoneenlämpöisen kakun päälle tomusokeria ja tarjoile vaniljajäätelön tai paksun kerman kanssa. ♥



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti