lauantai 10. lokakuuta 2015

Tahmeat mokkapalat

 Mokkapalojen ohjetta täältä blogistani ei taidakaan löytyä vielä, joten tässäpä tämä. Tämä ohje on yksi lempparipiirakoistani, sillä pohja on sopivan pehmeä ja paksu. :) Tätä leipoessa voi ottaa myös ne pienet viipeltäjät mukaan, ja meilläkin tämä leivottiin kahden nuorimmaisen kanssa. Heille se on onnenpäivä, kun pääsee mukaan leipomaan. ♥


Pohja:
4 kananmunaa
4 ½ dl sokeria
175 g voita
2 dl kylmää kahvia
6 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
n. 1 dl kaakaojauhetta

Vatkataan kananmunat ja sokeri vaahdolle. Sulatetaan voi kulhossa ja sekoitetaan kahvi sen joukkoon. Lisätään kuivat aineet munasokerivaahdon päälle. Kaadetaan voikahviseos ohuena nauhana kokoajan sekoittaen munasokerivaahdon sekaan. Kaadetaan taikina leivinpaperoidulle pellille ja paistetaan uunin keskitasolla n. 15 minuuttia 225º.

Kuorrutus:
100 g voita
4 rkl kylmää kahvia
250 g tomusokeria
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria

Sulatetaan voi ja sekoitetaan kylmä kahvi sen sekaan. Mitataan loput aineet astiaan. Sekoitetaan kuorrutetta niin kauan, että siinä ei ole kokkareita. Jos seos on liian löysää, kannattaa lisätä hieman tomusokeria. Jos seos taas on liian jankkia, kannattaa lisätä ihan pieni tilkka kahvia.

Koristelu:
nompparilleja

Levitetään kuorrute piirajan päälle ja ripotellaan nompparillit kuorrutteen päälle. Huom. kuorrute jähmettyy nopeasti, joten koristelu kannattaa tehdä heti. Tämän piirakan voi myös pakastaa, mutta se kannattaa leikata ennen pakastamista, jolloin pääset itse helpommalla ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti