lauantai 19. joulukuuta 2015

Gluteeniton mustikkakermaviilipiirakka

Jouluksi leivottiin gluteenittomillekin ystäville herkkuja. Tämä mustikkaherkku on maistunut niin pienemmille kuin isommillekin ja ei edes eroa "tavallisesta" piirakasta.




Pohja:
100 g voita
½ dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

Vatkataan pehmennetty voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisätään joukkoon kananmuna ja vatkataan sekaisin. Lisätään jauhot ja leivinjauhe taikinaan ja sekoitetaan sekaisin. Taputellaan taikina foliovuoan (Ø n.24 cm) jauhojen avulla.

Täyte:
2-3 dl mustikoita
1 tlk kermaviiliä
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Kaadetaan mustikat pohjan päälle. Sekoitetaan kermaviili, sokerit ja kananmuna sekaisin ja levitetään se mustikoiden päälle. Paistetaan uunin keskitasolla n. 20 minuuttia 200º. Annetaan piirakan jäähtyä ja leikataan se tarjoiltavaksi. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti