lauantai 26. joulukuuta 2015

Luxus-palat

 Kiirettä pitää ja jauho vain pöllyää nurkassa. Ihan vasta oli kesä ja nyt ollaan jo joululomalla. On taas aikaa ja aika leipoa ja tänään keittiössä syntyi joulun yksi pakollinen herkku, luxus-palat. Nämä ovat kyllä meillä luksusta sanasta sanaan. Niin tuhtia tavaraa meinaan, että ei ole tarvetta syödä montaa kertaa vuodessa. :D Näitä ihanuuksia jäähdytellessä syntyi satsi Daim-keksejä, joiden ohjeeseen pääset tästä. Tästä annoksesta tulee pellillinen eli n. 36 palaa (pieniä, sillä ovat erittäin makeita).


Pohja:
225 g voita
2 dl kylmää vettä
3 kananmunaa
4½ dl sokeria
3 3/4dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Sulatetaan voi ja lisätään siihen kylmä vesi. Sekoitetaan vähän vatkaimella ja lisätään kananmunat. Jatketaan vatkaamista muutama minuutti. Lisätään kuivat aineet seokseen ja sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi. Kaadetaan taikina leivinpaperoidulle pellille ja levitetään tasaiseksi. Paistetaan uunin keskitasollan n. 18 min 200º ja nostetaan pohja jäähtymään.

Täyte:
225 voita
1 keltuainen
225 g tomusokeria
4 tl vaniljasokeria

Sulatetaan voi ja lisätään loput aineet täytteeseen. Vatkataan kunnolla sekaisin. Levitetään jäähtyneen pohjan päälle ja laitetaan hetkeksi pakastimeen. Huom! Piirakka ei saa jäätyä, sillä päällinen on muuten mahdoton levittää. Täytteen pitää vain jähmettyä ja se voidaan ottaa pois pakastimesta.

Päällinen:
200 g suklaata
4 rkl voita

Sulatetaan voi ja suklaa kattilassa ja levitetään nopeasti täytteen päälle. (Kannattaa olla nopea, koska muuten suklaa kovettuu päälle ennen levittämistä.)

Nautinnollisia herkkuhetkiä! ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti