torstai 24. joulukuuta 2015

Marianne-mokkaruutu

Kaapista löytyi Mariannekarkkiboksi ja siitä sitten syntyi idea tehdä siitä mokkaruudun päällinen. Piirakasta tulierittäin kivannäköinen ja -makuinen ja pellillisestä piirakkaa tulee isommallekin porukalle, sillä tästä ohjeesta tulee n. 36 herkullista palaa.


Pohja:
4½ dl sokeria
4½ dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
175 g voita
3 dl kuumaa vettä
4 kananmunaa

Sekoitetaan kaikki kuivat aineet sekaisin. Lisätään joukkoon sulatettu voi ja kuuma vesi  ja sekoitetaan. Viimeisenä lisätään taikinaan kananmunat kun taikina ei ole liian kuumaa. Sekoitetaan taikina hyvin sekaisin ja kaadetaan taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paistetaan pohjaa n. 20 minuuttia uunin keskitasolla 175º. Annetaan pohjan jäähtyä.

Kuorrute:
100 g voita
250 g tomusokeria
kaakaojauhetta
kylmää kahvia

Koristeet:
n. 18 mariannekarkkia

Murskataan karkit puukolla pieneksi rouheeksi. Sulatetaan voi ja punnitaan tomusokeri sen joukkoon, lisätään haluttu määrä kaakaojauhetta ja sekoitetaan sekaisin. Lisätään kylmää kahvia ja sekoitetaan ja toistetaan niin kauan, että seos on juoksevaa, mutta ei liian löysää. Levitetään kuorrute piirakan päälle ja koristellaan mariannerouheella. Annetaan kuorrutteen jähmettyä ja leikataan piirakka paloiksi. Nautitaan tuoreena tai pakastamisen jälkeen. :)



Hyvää joulua teille lukijaiseni!♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti