lauantai 5. joulukuuta 2015

Muffinssit suklaakuorrutteella

Hyvää joulukuun alkua kaikille! Blogin puolella on tullut pitkä(kin) hiljaiselo, ja se johtuu ihan siitä, että panostin koeviikkoon enkä pahemmin leipomaan ehtinyt. Mutta täällä sitä taas ollaan, koeviikosta toipuneena ja valmiina sotkemaan kädet taikinaan. Pikkusiskollani oli tässä pari päivää sitten syntymäpäivä ja hän toivoi, että saisi tarjottavaksi suklaakuorrutteisia muffineja ja päälle sokerimassasta kukkia. Tämä toteutettiin ja tällaisia niistä tuli:


Pohja (12kpl):
125 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl vettä
100 g suklaata

Pienitään suklaa pieniksi paloiksi. Pehmennetään voi. Mitataan sokeri voin joukkoon ja vatkataan vaaleaksi vaahdoksi. Lisätään kananmunat yksitellen voisokeri-vaahdon joukkoon ja sekoitetaan sekaisin. Lisätään kuivat aineet seoksen sekaan ja sekoitetaan vähän. Mitataan vesi ja sekoitetaan taikina tasaiseksi. Käännellään suklaapalat taikinan sekaan. Jaetaan taikina 12 muffinivuokaan ja paistetaan uunin keskitasolla 225ºC n. 8-12 minuuttia. Annetaan jäähtyä.

Kuorrute:
2 dl kermaa
1 prk (200g) vaniljatuorejuustoa
100 g suklaata

Sulatetaan suklaa. Vatkataan kerma vaahdolle ja sekoitetaan kaikki aineet varovasti sekaisin. Pursotetaan kuorrute pursotuspussin ja tähtityllan avulla muffinssien päälle.

Koristeet:
vaaleanpunaista sokerimassaa
sokerihelmiä

Kaulitaan massa ohueksi ja painellaan siitä muotilla kukkia. Painellaan kukkia hieman ohuemmiksi ja liimataan sokerihelmi elintarvikeliimalla kukan keskelle.



Herkullista joulun odotusta!♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti